www.kursplaneringen.se

Blogg

Läsåret 2019-2020

2019-03-22

Jag var precis inne hos rektor Oliver som meddelade att han lagt klart tjänstefördelning för nästa läsår. Det blir Ledarskap, Företagsekonomi 2, Marknadsföring och Specialisering. Det kommer att bli kul. Tjänsten blir ungefär 60%, det tror jag blir perfekt. Det finns fina synergieffekter med min kollega Amanda som har Entreprenörskapen nästa år. Hon vill följa sina årskurs två elever ett år till. 

Det är nu bara tre veckor fram till nästa ledighet, påsken. I UF ska vi försöka komma igång med Årsredovisningarna. I marknadsföringen har vi precis haft ett prov som blev mycket lyckat. Alla som skrev blev godkända. Jag var så nöjd med mina och elevernas insatser. De var verkligen fokuserade vid provtillfället. Provet var sju sidor långt och de skrev i 75 minuter. Några klagade på ont i armen.

När en elev fyller 18 år har vi ingen rätt att kontakta föräldrarna utan elevens tillstånd. Men igår hände något. En elev trillade i trappan. Det gick bra, trots fallet och föräldrarna kontaktades angående incidenten.

Det är verkligen underligt att det går bra att kontakta en förälder när en olycka sker, men om en elev inte sköter närvaro och studier, får vi inte kontakta föräldrarna - utan elevens tillstånd. Ibland vill jag verkligen kontakta föräldrarna och berätta att deras ungdomar inte sköter sin skolgång. Även 18- och 19-åringar behöver någon som tjatar och påminner. Trots att de är myndiga.

Någon eller några av mina elever - varje år - börjar utebli från undervisning på dagen när de fyllt 18, därför att de då kan kontrollera och bestämma om sin egen närvaro. Med risk för att förlora CSN stödet. 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)