www.kursplaneringen.se

Blogg

Mitt första blogginlägg

2019-02-04

Idag är det -10 grader och det är tre veckor kvar fram till sportlovet. Vi, Maria, barnen och min kusin Marie-Louise med barn har hyrt en stugvecka i Vemdalen där vi ska åka både utför och längd. Våra barn, skriver jag, jag menar förstås ungdomar! Två av dem har fyllt 18!

Det är måndag morgon och jag brukar vara på Klara kl 08.30, men jag känner mig litet hängig och tar mig till arbetet först när min undervisning börjar. 

Min rektor Oliver besökte mitt klassrum i förra veckan och idag ska vi ses för att samtala om min undervisning. Det är bra att han engagerar sig i undervisningen eftersom han har ett pedagogiskt ansvar. Hans fokus var också eleverna och hur de bland annat agerar i klassrummet med sina mobiler.

Den här veckan kommer kursen i Entreprenörskap att fokusera på företagspresentationer. De olika UF-företagen kommer att presentera allt från affärsidé till organisation och ekonomi. De elever som önskar kan också filma sin presentation för att visa Tobias, läraren i svenska 3. På så vis kan han också bedöma deras insatser.

I Marknadsföring fortsätter vi att arbete med Marknadsmixen (K7) och Relationsmarknadsföring (K8). På torsdag morgon har några eleverna omprov på Affärsidé (K5) och Marknadsstrategier (K6). Provet är Case-baserat, jag målar upp ett fall från verkligheten och så ska eleverna föreslå åtgärder som är förankrade i de teorier som vi arbetar med. Jag ser det som viktigt att elevernas förslag på åtgärder upplevs som verkliga.

Omprovet leds av Oguzhan, lärare i Engelska 7, som lovat hjälpa mig eftersom jag är på konsert med åk 1 i Konserthuset, det är en genreöverskridande konsert med Mozarts Rekviem och Hip-Hop. 

I Företagsekonomi specialisering fortsätter vi med att försöka få klart elevernas Gymnasiearbeten. Jag känner litet oro för dem. Det går inte riktigt framåt. De behöver arbeta hemma utöver lektionstid.

Vi ses om en vecka!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)