Vem är jag?

Att vara sysslolös gör att vi kan blicka framåt och samtidigt beakta vår historia, vilket möjliggör kloka beslut.

Jag undervisar i företagsekonomi på Klara Östra Gymnasium. Jag har undervisat i företagsekonomi sedan 2001. Innan dess och parallellt har jag samlat på mig erfarenhet från olika  företag. Både som anställd och egenföretagare.

Tillsammans med min bror Fredrik driver jag sedan 1992 en restaurang där jag är ansvarig för ekonomi och vinlista. Mer om den verksamheten finns här:

wasahof.se

I samspelet mellan teori och praktik förstärks båda arenorna, praktiken berikar teorin och vice versa. Ett tydligt exempel på detta är en av mina kurser, entreprenörskap och företagande. Där  eleverna ta fram en affärsidé och genomföra den på riktigt! Mycket spännande. Till vår hjälp har vi UF, Ung företagsamhet, som organiseras av Svenskt Näringsliv.

Avslutningsvis strävar jag efter att se det positiva i alla mina elever, ta fram styrkorna, alla elever har något att bygga på. En intressant modell är Kasam. 

Min fritid tillbringar jag med min fru Maria och våra barn, Pablo, Isabel och Sofia. För övrigt spelar jag piano och är en hängiven amatör av klassisk musik, särskilt kammarmusik.

Tennis är också kul och här finns en film när jag returnerar serven från en av världens främsta tennisspelare, Pimpim (40 sek).

Hoppas du får en bra dag! Allt gott till dig!

/Patrik